REISLINKS

Reisadvies helpt u bij het voorbereiden van uw vakantie met allerhande reistips. Reisnieuws, reizen met kinderen, reizen en gezondheid, reisgidsen, reisweer, visum, valuta, routeplanners, ...

REISLINKS

Andalusie

Het LCR

Het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) is het centrale orgaan in Nederland dat zich bezig houdt met de preventie van ziekte bij reizigers.

De Reisdokter

Voor advies, inentingen (vaccinaties cq prikken) en malariapreventie kunt u terecht bij 'de Reisdokter'.

Gezondheidspas

De vzw Omtrent Gezondheid heeft samen met het Tropisch Instituut voor Geneeskunde en het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid de gids "Omtrent Gezondheidspas" op het internet geplaatst. Voor zo'n 180 landen kan je raadplegen welke vaccinaties verplicht of aanbevolen zijn, alsook basisregels voor voeding en hygiëne.

Gezondheid.be

Vlaanderen heeft een steengoede site over gezondheid, met een massa gegevens en tips. Eén onderdeel daarvan is het dossier 'reizen'. Hier vindt u onderwerpen terug over hoogteziekte, reizigersdiarree, vliegtuigreizen en wellicht de grootste pagina is 'reisgezondheid'. In dit laatste zijn de noodzakelijke vaccinaties per land opgenomen en vindt u tips terug over zon en hitte, reisziekte en nog vele andere.

Gezond op reis

Gezond op reis is een site van Nederland, opgemaakt in samenwerking met het AMC, Travelclinic en de GGD.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Er staat veel duidelijke informatie op deze site: reisadviezen - wijs op reis - ambassades enz...

Toegankelijk reizen

De reiziger met een handicap of beperking vindt bij het Infopunt zorgvuldig verzamelde informatie over de toegankelijkheid van diverse vakantiebestemmingen.

Joho.nl

Hoe gezond blijven op reis.

 

 

 

 terug naar boven

- Snurken - Dakkoffer kopen - Springkussen huren Drenthe - Trampoline Tweedehands - Motorhome huren